Stamppot raapstelen met gekaramelliseerde appel

Ingredienten:
2 appels (bijvoorbeeld Granny Smith, Jonagold of Rubens)
1 eetlepel boter
1 theelepel suiker
250 gram aardappelen
4 bosjes raapstelen
olijfolie
peper en zout
.

Bereiding:
Schil de appels, snijd ze in blokjes en gaar ze langzaam in de boter met een schepje suiker en 2 eetlepels water. Schep als al het vocht is verdampt voorzichtig de appelstukjes uit de pan. Kook de aardappelen 20 minuten in water met zout. Neem bijvoorbeeld dorés, gloria's of annabellen.
Was de raapstelen en snijd ze fijn. Pureer de aardappelen het liefst door een pureepers. Vermeng de puree met een klontje boter of een eetlepel olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe. Roer de raapstelen door de puree en doe de appeltjes erbij.

Recept voor 4 personen van Lucas Primeurs,
de groenteleverancier uit Heemstede.
uit het boek: Onvergetelijke Groenten

December Tip

Cadeautip !!

Recht voor z'n raap,
Nu in prijs verlaagd !!

December - Cadeautip !! bg

Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Wanneer de courgettes heel vers zijn hoeven ze niet geschild te worden. Anders schillen, de...

Lees verder
Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Aanmelden Nieuwsbrief