Haring in een zee van biet

Ingredienten:
2 chioggiabieten
marinade van de zoetzure gele biet

4 haringen
1 sjalot
peper en zou

2 dl azijn
200 gram kristalsuiker
5 dl water
1 blaadje laurier
2 gele bieten
.

Bereiding:
Carpaccio van chioggiabiet:
Schil de chioggiabieten en snijd ze in dunne plakjes. Smeer de plakjes biet in met de marinade van de zoetzure gele biet om verkleuring tegen te gaan. Leg de plakjes als carpaccio op de borden.

Tartaar van haring:
Snijd de haringen in kleine blokjes (brunoise). Snijd ook de sjalot in brunoise. Meng ze met elkaar en breng ze op smaak met peper. Neem een ronde steker en zet die midden op een bord met bietencarpaccio. Vul de steker met de tartaar. Doe dit op alle borden.

Zoetzuur van gele biet:
Breng voor de marinade de azijn en de suiker met het water en de laurier aan de kook; laat de vloeistof helemaal inkoken tot hij stroperig is.
Snijd de bietjes in julienne (dunne reepjes) en giet het azijnmengsel erover. Laat dit afkoelen.

Recept voor 4 personen van chef-kok Eelke ten Broeke, Restaurant 't Fort in Vijfhuizen.
uit het boek: Onvergetelijke Groenten

December Tip

Cadeautip !!

Recht voor z'n raap,
Nu in prijs verlaagd !!

December - Cadeautip !! bg

Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Wanneer de courgettes heel vers zijn hoeven ze niet geschild te worden. Anders schillen, de...

Lees verder
Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Aanmelden Nieuwsbrief