Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Ingredienten:
Jonge courgettes zijn het lekkerst, ze hebben nog geen zaadlijsten. De plant zal zijn best blijven doen om nieuwe vruchten te vormen als je ze telkens plukt.

Nodig: 250 gram courgette • zout voor de courgette • 1 theelepel zout voor in het boter- bloem mengsel •
1½ dl. water • 40 gram boter • 100 gram bloem • 2 eieren • 2 eetlepels tijm, oregano of salie fijngesneden • 50 gram geraspte mozzarella • olie om in te frituren

Bereiding:
Wanneer de courgettes heel vers zijn hoeven ze niet geschild te worden. Anders schillen, de zaadlijsten eruit halen en overdwars doorsnijden. Ik gebruikte voor dit gerecht een gele en een groene courgette. Hak de courgettes in fijne reepjes leg ze in een vergiet en strooi daar zout overheen. Laat dit zo’n 15 minuten staan en spoel het dan goed af en knijp de courgette uit. Doe ze daarna in een schone doek en druk nog zo veel mogelijk vocht eruit. Laat in een pan het water koken doe het zout en de boter erbij. Het vuur lager zetten en de gezeefde bloem in een keer door het water mengen. Het mengsel goed blijven roeren tot het deeg “gaar” is en als een bal van de pan loslaat dat duurt ongeveer 1 minuut. De pan van het vuur halen en de eieren er geleidelijk aan door kloppen. Doe dan de courgette, de kruiden, de kaas en wat peper erdoor.
Verhit in een wok of frituurpan een ruime laag olie, gebruik twee lepels , schep bolletjes of quenelles en haal die door het eiwit, vervolgens bloem en als laatste paneermeel. Frituur de courgettekroketjes tot ze goudbruin zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Frituur ongeveer zes stuks tegelijk. Laat ze uitlekken op keukenpapier.


December Tip

Cadeautip !!

Recht voor z'n raap,
Nu in prijs verlaagd !!

December - Cadeautip !! bg

Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Wanneer de courgettes heel vers zijn hoeven ze niet geschild te worden. Anders schillen, de...

Lees verder
Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Aanmelden Nieuwsbrief