Cannelloni van café au lait met wilde groene asperges en ..

Ingredienten:
75 gram espressokoffie
15 gram basterdsuiker
1/2 dl volle melk
1 dl water
2 1/2 gram agar-agar

10 gram eiwit
0,9 dl water
0,1 gram xathangum
10 gram réglissepasta (droppasta)
1 gram citroenzuur

20 fijne groene asperges
8 roze saliebloemetjes
fleur de sel
.

Bereiding:
Cannelloni van café au lait met wilde groene asperges en aromatische bellen van régliss:

Koffiecanneloni:
Doe de ingrediënten in een pan en verwarm ze al roerend tot het net kookt. Roer goed, zodat het gevormde schuim verdwijnt. Giet de massa op een gladde, hittebestendige kunststofplaat uit, rol of druk hem goed uit tot een dunne plak en laat hem afkoelen. Snijd er dan rechthoekjes van 7 x 9 cm van.

Bubbels:
Doe alle ingrediënten voor de bubbels in een hoge bak en roer ze met de mixer even goed door elkaar. Blaas met een kleine pomp (zoals in een aquaium) lucht in het mengsel. er vormen zich bellen die zeker wel 10 minuten heel blijven. Eventueel kunnen de bellen er ook met een rietje in geblazen worden.

Asperges:
Laat de groene asperges (ca.7cm) 2 à 3 minuten garen in kokend water met zout.
Rol 5 puntjes in een 'koffievelletje'. Leg dit op de rand van een diep bord. Plaats de vervolgens voorzichtig de bubbels in het bord, garneer met een beetje fleur de sel en een roze saliebloemetje.

Recept van Sang Hoon Degeimbre,hij runt met zijn vrouwCarine Nosal Restaurant LÁir du temps in Noville sur Mehaigne in Wallonië in België.
Uit het boek: Onvergetelijke Groenten.

December Tip

Cadeautip !!

Recht voor z'n raap,
Nu in prijs verlaagd !!

December - Cadeautip !! bg

Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Wanneer de courgettes heel vers zijn hoeven ze niet geschild te worden. Anders schillen, de...

Lees verder
Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Aanmelden Nieuwsbrief