Bloemendaalse gele kool met Kernhem en Fazant

Ingredienten:
1 fazant
1/2 appel
1/2 ui
2 plakken bardeerspek

400 gram fijngesneden Bloemendaalse gele kool
fazantenvet
40 gram kerhemse kaas
2 eetlepels gevogelte bouillon
20 gram ongezouten cashewnoten
(vegetarische variant 50 gram)

1 dl slagroom
2 eetlepels gevogeltebouillon of groentebouillon

kervel
gedroogde cranberry's
.

Bereiding:
Fazant:
Verwarm de oven voor op 200° C.
Bestrooi de fazant met zout en peper en vul de vogel met de appel en de ui. Bind hem op met wat bardeerspek en braad hem 20-25 minuten in de oven.
Kool:
Laat de kool in het (fazanten) vet garen met de helft van de kaas en de gevogeltebouillon. Meng daarna de noten erdoorheen en voeg eventueel zout naar smaak toe.
Saus:
Verwarrm in een pan de room met de andere helft van de kaas, voeg 2 eetlepels gevogeltebouillon of groentebouillon toe en breng op smaak met zout.
Afwerking:
Haal de fazant uit de oven en snijd filets van het karkas. Zet steeds een uitsteekvorm op het bord en schep de kool daarin. Schep vervolgens de saus eromheen, garneer met de kervel en de cranberry's Plaats op het laatst het fazantenboutje erop.
Variant zonder vlees:
Gaar de kool in 'n beetje boter, voeg de helft van de kaas erbij met 2 eetlepels groentebouillon. Meng er 50 gram noten door en houd er 'n paar achter voor de garnering. Voeg eventueel nog wat zout naar smaak toe.

Recept voor 4 personen van Rene Robeerst van Kraantje Lek in Overveen
uit het boek: Onvergetelijke Groenten

December Tip

Cadeautip !!

Recht voor z'n raap,
Nu in prijs verlaagd !!

December - Cadeautip !! bg

Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Wanneer de courgettes heel vers zijn hoeven ze niet geschild te worden. Anders schillen, de...

Lees verder
Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Aanmelden Nieuwsbrief