Beignets van topinamboer

Ingredienten:
150 gram topinamboer
75 gram tempuramix
zout
peper
nootmuskaat
plantaardige olie
sausje van yoghurt met koriander
of mayonaise met ansjovis
frituurpan gevuld met plantaardige olie
.

Bereiding:
Schil de topinamboer en snijd hem in stukjes.
Kook ze gaar in water met wat zout en pureer ze.
Weeg 120 gram topinamboer af en vermeng dat met 75 gram tempuramix. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en een beetje nootmuskaat en vul er een spuitzak mee.
Verwarm de olie in de frituurpan tot 180º C. Spuit telkens kleine stukjes in de olie.Knip met een schaar de stukjes af, let wel op het spatten van de olie. Schep de beignets als ze bruin zijn uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Serveer er een dipsausje bij van yoghurt met verse, fijngesneden koriander of mayonaise met ansjovis.

Breng de puree eventueel nog extra op smaak met kerriepoeder, ras el hanout of pimentón.

Recept van John Halvemaan., chef-kok van Restaurant Halvemaan in Buitenveldert
uit het boek: Onvergetelijke groenten.

December Tip

Cadeautip !!

Recht voor z'n raap,
Nu in prijs verlaagd !!

December - Cadeautip !! bg

Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Wanneer de courgettes heel vers zijn hoeven ze niet geschild te worden. Anders schillen, de...

Lees verder
Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Aanmelden Nieuwsbrief