Barbarakruidsoep met camembert

Ingredienten:
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
3 bosjes barbarakruid zonder steeltjes
2 bosjes pluksla
zout en versgemalen peper
6 dl kippenbouillon
2 dl melk
1/2 camembert zonder korst (125 gram)
.

Bereiding:
Verhit de olie op een matig vuur en fruit de sjalotjes en het knoflookteentje aan.
Voeg de groenten toe, en laat die al roerend slinken. Voeg zout en peper toe, alsmede de bouillon. Breng het mengsel aan de kook en laat nog 2 minuten de smaken vermengen op laag vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de camembert en de melk toe en verhit de pan nogmaals tot er lichte bubbeltjes ontstaan, zodat de kaas volledig smelt.
Serveer de soep desgewenst met een broodstengel omwikkeld met bacon of parmaham.

Dit recept kan ook met waterkers gemaakt worden.

Recept voor 4 personen van Annette van Ruitenburg
uit het boek: Onvergetelijke Groenten

Februari Tip

Het is nu peulvruchtentijd...

De Friese Walbeantjes hangen te drogen...

Februari - Het is nu peulvruchtentijd... bg

Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Wanneer de courgettes heel vers zijn hoeven ze niet geschild te worden. Anders schillen, de...

Lees verder
Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Aanmelden Nieuwsbrief