Schorseneren, “Armelui- asperges”, kan nog net voor het asperseizoen begint…

De teelt van het oorspronkelijke gewas is afkomstig uit Spanje. Het overgrote deel van de schorseneren gaan naar België en Duitsland. Winterasperges worden ze ook wel genoemd maar de meest bekende bijnaam is; Keukenmeidenverdriet of in de beter kringen “Dienstbodeverdriet”.  Dit vanwege de smerige handen en de vlekken op de kleding die niet meer te verwijderen zijn na het schoonmaken van deze heerlijke groente. Schorseneren zijn vorstbestendig, bewaren met veel aarde. Wanneer de schorseneren bevroren zijn, deze met rust laten. Na het ontdooien is er geen verschil merkbaar. Er zijn ook witte schorseneren met een witte of lichtbruine schil. Beide soorten zijn romig en smaken naar een combinatie van artisjokken en asperges. Een andere bijnaam van de schorseneren is dan ook armeluiasperges. In andere verhalen wordt de naam “armeluiasperges”  ook toegeschreven aan de wortel van de klis, die veel verwantschap vertoond met de schorseneer. Sommigen vinden de witte schorseneren het lekkerst en wordt de smaak ook vergeleken met oesters, zo wordt hij ook wel oesterplant genoemd. Wij hebben voor U de echte Limburgse schorseneren: afmeting ± 60 cm. Ook kunnen wij voor U de schorseneren geschild aanleveren.

Augustus Tip

Met vakantie in Frankrijk geweest?

Heerlijke Charantais geproefd?

Augustus - Met vakantie in Frankrijk geweest? bg

Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Wanneer de courgettes heel vers zijn hoeven ze niet geschild te worden. Anders schillen, de...

Lees verder
Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Aanmelden Nieuwsbrief