Rode boerenkool

We verwachten nog 'n paar dagen winter, gelukkig hebben we nog wat rode boerenkool kunnen oogsten..                                                                                                                                                                                                                                                         Een prachtige groente, een sensatie in de moestuin en uitbundig in de siertuin. Veel van de rode boerenkool wordt gebruikt in bloemschikkingen, maar restaurants en cateringbedrijven luisteren er ook uitgebreide luxe buffetten mee op. Natuurlijk is het te gebruiken als gewone boerenkool, met stomen blijft de rode kleur enigszins bewaard. Bij het koken gaat de kleur er wat af, maar in een stamppotje met truffelaardappels blijft de mooie paarse kleur behouden. Keuken: Haal de bladeren van de steel, rol ze op en snijd ze fijn. Kook de groente 10 minuten in water met wat zout.  

Augustus Tip

Met vakantie in Frankrijk geweest?

Heerlijke Charantais geproefd?

Augustus - Met vakantie in Frankrijk geweest? bg

Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Wanneer de courgettes heel vers zijn hoeven ze niet geschild te worden. Anders schillen, de...

Lees verder
Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Aanmelden Nieuwsbrief