Nieuwsbrief Maart (2)

In Spanje is het voorjaar alweer begonnen: Wij hebben voor U mooie jonge tuinboontjes, verse doperwtjes en bossen jonge rode bietjes van het Iberisch schiereiland…. Ook de Noord-Hollandse tuinders zijn voorzichtig begonnen: De eerste kervel met Smaak (1167) is geoogst door onze tuinder Wim Bijma en hij vond in zijn kas ook nog ’n kleine hoeveelheid kruiden (zeer beperkt !) zoals Barbarakruid, mosterdspinazie en hertshoornweegbree, zijn Rucola met smaak zal nog ’n week of drie duren voordat deze geoogst kan worden. De volgende kruiden zijn buiten alweer boven de grond gekomen: Zwartmoeskervel, pimpernel en tripmadam. Walter Abma van Kwekerij Osdorp heeft de eerste jonge palmkooltopjes (955) geoogst en vriendelijk geprijsde doperwten cress (pousse petit pois) in potten geteeld. Zelf zijn we op zoek gegaan naar Vogelmuur en hebben ’n mooie partijtje in het wild gevonden. Van ’n biologische teler hebben we nog rode spruitjes binnengekregen, daar is zeker de vorst overheen geweest en zijn dus heerlijk zoet… Van ‘de Tuinen van Weldadigheid’ ( de voormalige Oerakker) in Veenhuizen hebben we nog wat oude rassen aardappels, met smaak,  op voorraad: Koopmans Blauwe, Noordelingen en van twee andere biologische tuinders: Linda Darling en Raya’s …                                        ****************************

September Tip

September oogstmaand

September - September oogstmaand bg

Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Wanneer de courgettes heel vers zijn hoeven ze niet geschild te worden. Anders schillen, de...

Lees verder
Courgettekroketten uit Recht voor z’n raap!

Aanmelden Nieuwsbrief